Middels krevjande turar i kring Sognefjordregionen

 

Utforskar den norske fjellheimen

Sognefjorden, med dei vidstrekte fjordane sine, majestetiske toppar og frodige dalar, er ein fristad for turentusiastar. Anten du er ein erfaren turgåar eller nybyrjar, kjem dei merka rutene i møte i denne regionen alle kompetansenivå, og lovar ei berikande oppleving i Noregs naturlege underverk. Oversikt over middels dagsturar: Desse dagsturane er skreddarsydde for personar med moderat kondisjon og forkjærleik for eventyr. Desse mellomdagsturane varierer frå 1 til 3 timar, og dekkjer avstandar på opptil 15 km, primært på merka ruter. Dersom du er vand til å gå med ryggsekk og generelt i god form, er desse turane ideelle for deg.

 

Nokre utvalde turar:


• Ovriseggi (Lang Versjon 7 km): Ovriseggi ligg i hjartet av Sognefjordregionen, og byr på ein 7 km fager tur i eit unikt fjordlandskap. Panoramautsikt over Vik mot Balestrand og Sognefjorden midt imellom. 

• Molden - Frå Krossen (7,9 km): Molden-stien, med start frå Krossen, er ein populær tur på totalt 7,9 km tur/retur til toppen av fjellet Molden. Molden vert sagt å ha den flottaste fjordutsikta i heile Luster. Utsikta får du ganske so tidleg på turen. Sidan den startar på om kring 500 meter over havet. Dette er ein av dei mest kjende fjellturane i Sognefjordregionen. 

• Vettisfossen nedanfor, Årdal (17 km): Stien tek deg nedanfor den majestetiske og storslegne Vettisfossen, ein av Noregs høgaste fossar, I Utladalen i Årdal. Turen inn Utladalen er relativt lang, men den er lett går på god veg heilt inn til Vetti, vidare siste halvanna kilometeren er det på sti.  Bonus er at ein går inn eit av landets flottaste dalfører med fleire fagre fossar og ville stryk. 

 

Førebuing og tips:

Før du legg ut på desse turane, sørg for at du har passande utstyr, inkludert eit påliteleg par tursko,  rette klede som toler vind og litt regn og ein godt pakka ryggsekk med det naudsynte. Gjer deg kjend med dei merka rutene/stiane og ha med deg eit kart. 

Føl oss på Instagram