Eit sommareventyr langs Sognefjorden!

Sumar i sogn


Sjå for deg safirblå isbrear, smaragdgrøne fjordarmar, diamantkvite fossar, og rolege fjellvatn so glitrar som gull.  

Eit tusenfarga fløyelsteppe av skogkledde lier og fjellsider som vev saman ei magisk verd som står til beskrivinga - ei verd du sjølv må oppleva. 

Sognefjorden er ikkje berre ferie, men også ei unik reise i natur, ein stad som skapar dei beste minnene og gjev dei største opplevingane

 

Kulturminner

Kulturarven står sterkt i Sogn, Stavkyrkjer, Flåmsbana, ferjer på fjorden, gardsutsal, museum og historiske hotell. Nokre av dei eldste i landet. Reiselivet kom først til Sognefjorden, og regionen er ein av dei framste den dag i dag. 

 

Aktivitetar langs Sognefjorden


Det naturlige landskapet, fylt med kontrastar,  Anten du søker aktivitetar med høy eller lav puls, har Sognefjorden alt. Fra breturer i blåisen i Jostedalen til kajakkpadling eller RIB-båtturar på fjorden, mulegheitene er uendelige. Sykkelturar, båtturar. Museumsbesøk, gardsbesøk. Verdskjende fjordarmar og isbrear. 

Besøk ein vikinglandsby, prøv deg på fiske i den djupe fjorden, eller legg ut på fjellturer med fantastisk utsikt. Visste du at det er nokre små sandstrender langs Sognefjorden?

Idylliske fjordbygder og unike overnattingsstader

Utforsk pittoreske tettstadar og bygder, gjennomsyret av ein rik kulturhistorie. Opplev livet slik det var for 100 år sidan, kor naturen og lynnet til menneska er uendra. Bu på luksushotell, sov på ein låve, i eit naust, eller til og med, vakne opp på kanten av en klippe med panoramautsikt over fjorden hundrevis av meter lenger der nede.


Norges lengste fjord og verdas lengste isfrie og bebudde fjord. Finn ditt eige paradis langs fjorden. Skreddersy din perfekte sommerferie, akkurat slik det passar deg. 

 

Velkomne til den majestetiske Sognefjorden.

Topp 10 Sognefjord

Vikinglandsbyen Njardarheimr, Gudvangen
Photo: Sverre Hjørnevik/Norway's best

I vikinglandsbyen Njardarheimr vil du oppleve ein autentisk landsby som viser korleis vikingane levde for 1000 år siden då Gudvangen fikk navnet sitt.

Fjordcruise UNESCO Nærøyfjord
Photo: Sverre Hjørnevik/Norway's best

Sognefjorden har fleire spesielle fjordarmar som strekjer seg mellom bratte fjell og ender i små, idylliske bygder. Ein av desse fjordarmane er den verdenskjente Nærøyfjorden, som er oppført på UNESCOs verdsarvliste.

Guida fisketur med Balestrand Fjord Angling
Photo: Håvard Nesbø/Visit Sognefjord

Fiskelykke – Følelsen når det nappar der nede i djupet.. Kva er det som kommer opp til overflata? Ingenting er som ein stille kveld ved sjøen. Svisjet som flyg gjennom lufta. Blir det fangst i dag?

Vettisfossen, Årdal
Photo: Gabor Igari

Fleire stader ved Sognefjorden kan du oppleve majestetiske fossar som kastar seg utfor steile fjellsider.

Vandring til Børesteinen i Luster
Photo: Falkeblikk AS

Fjella kring Sognefjorden Norges mest populære turområder; Aurlandsdalen, Jotunheimen, Keipen i Balestrand, Molden, Stølsheimen for å nevne nokre få.

Løytnantsbryggja, Lærdal
Photo: Linda Kvam Bjørkum

Langs Sognefjorden ligger det meir enn 19 naturskjønne fjordbygder. Kvar enkelt bygd har sitt eige unike sett med hemmelegheiter, historie og sjel, dette er fjordlivet.

Vil du oppleva noko anna ved Sognefjorden? Klikk på knappane under

Føl oss på Instagram