Aktivitet & Attraksjonar i Sogndal

 

Utforsk fjord og fjell: Enkel tilgang til naturen

  • Sognefjorden: "Fjordenes konge" er rett utafor døra di, klar for båtturer, kajakkpadling og imponerende utsikter.
  • Majestetiske fjell: Turgåarar og skiløpere vil glede seg over dei nærliggande fjella som tilbyr eventyr året rundt. Ta bilen fatt eller skibussen til Sogndal Skisenter som ligg med ca. 15 min køyring frå Sogndal sentrum. Opplev pudderparadis i Sogndal Skisenter og eit eldorado av fjellturar i området. Med barn og ungdom kan Pump Tracken være ein klassikar ved Skisenteret.  
  • Naturskjønne ruter: Det godt tilkobla vegnettet fører til ikoniske turistattraksjonar. Utforske isbrear, stavkyrkjer, fjordarmar, pittoreske fjordbygder og andre skjulte skattar. 

Guida turar med BreogFjell

Guideselskapet BreogFjell er lokalisert i Sogndal, men kan ta på seg oppdrag i heile Sognefjorden. Ynskjer du guida ski turar, klatreturar, bretura, skredkurs eller ein guida fjelltur i Jotunheimen er BreogFjell dei rette å kontakta. 

Explore Sogndal

Finn din neste opplevelse i Sogndal med Explore Sogndal. Om sommaren tilbyr Explore Sogndal SUP-tur på Anestølsvatnet, gåtur til Fagreggi og Tylderingen, Sykkeltur til Anestølen og guida fisketurar på fjellet. Om vinteren kan du bli med på Kjentmannsguiding, topptur, trugetur og kveldstur med hovudlykt.  

Historie og arv: Viking-saga ved Fimreite 

Gå tilbake i tid til vikingtida og fordjup deg i Sogndals historie. Det berømte sjøslaget ved Fimreite fant stad her, noko som gjer det til ein integrert del av norrøn arv og den norske historien. Den absolutt beste måten å få med seg alt dette på er å kombinere fortellingen på eit fjordcruise med FjordX. FjordX har også Cidercruise med Cidersmaking på Haug Gard - Odelsgut på Fimreite.

Føl oss på Instagram