Vår i sentrum av Sogndal
Photo: Vegard Aasen/VERI Media

Velkomne til Sogndal

Sogndal er meir enn ein destinasjon; det er ein opplevelse som sømlaust blander urban sjarm med den barske naturskjønnheiten i Norge. Med sin sentrale beliggenheit i Sognefjord-regionen og enkel tilgang til ein rekke attraksjonar, er det det ideelle utgangspunktet for ditt eventyr. Frå fjordenes majestet til menneskenes varme, tilbyr Sogndal ei reise du seint vil gløyma. Kom og oppdag dette fortryllande hjørnet av verda sjølv.

«Laussnøhovudstaden» Sogndal

Vinterstid har fjella i Sogndalsdalen blitt internasjonalt kjent for sine store snømengder. Tørr puddersnø freistar dei fleste som har stått på ski nokre år. Sogndal Skisenter ligger midt i dette mekkaet, og på dei «djupaste dagane» går det eigen pudderbuss rundt Sogndalsdalen der skisenteret ligger. Skisenteret har også supre forhold for fjellskiturer, eigne barnebakkar og det som kreves av eit skianlegg. 
 

Opplev Sogndal

Til og frå Sogndal

Fjordbygda Sogndal ligg midt i Sognefjorden med korte avstandar til andre fjordbygder ved Sognefjorden. Frå Sogndal utover mot Leikanger (25 min køyring) til ferjekaien Hella, 40 minutt med bil. Frå Hella går ferja over til Vangsnes eller Dragsvik som fører deg til Balestrand og Høyanger.

Nord for Sogndal ligg Luster kommune der bygdene ligger som ei perle på ei snor. Til Solvorn tek det ca. 10-15 min køyring, til Hafslo tek det ca. 15 min køyring og til Skjolden eller Jostedalen med Nigardsbreen som trekkplaster tek det ca. 1 time køyring.

Fjordcruise frå Kaupanger

I nabobygda Kaupanger tek De Heibergske Samlinger, Sogn Folkemuseum deg tilbake i tid på Norges største friluftsmuseum. Opplev vitensenteret ViteMeir som er ope heile året. Om sommaren er Kaupanger Stavkyrkje ope for besøkjande og det går dagleg fjordcruise frå Kaupanger ferjekai i Amla til UNESCO Nærøyfjorden og innover mot Gudvangen. 

Frå ferjekaien Mannheller på Kaupanger tek du ferja over til Fodnes med Norled og vidare til fjellmekkaet Årdal eller til den grøne kommunen Lærdal med Borgund Stavkyrkje og Kongevegen.

Vidare frå Lærdal gjennom verdas lengste tunnel, eller over Aurlandsfjellet på sommarstid kjem du til Aurland, Flåm, Undredal og Gudvangen.

Buss til og frå Sogndal

Med buss til/frå Sogndal – entur.no

Flyplass

Næraste flyplass – Sogndal Lufthamn Haukåsen. Sjekk rutetider for flybussen Sogndal her og flyavgang her. 

Bli inspirert i Sogndal