Planlegg reisa til Sognefjorden

Plassert midt i det fantastiske landskapet i Noreg, står Sognefjord som ei sann perle som lokkar reisande frå heile verda.

Dette nydelege reisemålet, med det djupblå fjorden, frodige grøne brevatn, ruvande fjell og store isbrear, tilbyr ei uforgløymeleg oppleving. Her kan du utforska kor enkelt det er å planleggja turen til Sognefjord, og framheva ulike transportmoglegheiter og den praktiske plasseringa mellom Noregs to største byar, Oslo og Bergen.

Planlegg reisa di

Komme seg til Sognefjorden

Sognefjordens tilgjengelegheit gjer det til eit ideelt reisemål for dei som søkjer naturskjønnheit og ro. Her er ei oversikt over dei praktiske transportalternativa som er tilgjengelege:

Togmoglegheiter: Flåmsbana sin kopling til Oslo og Bergen

Med Flåmsbana, kjent for å vera Verdas vakraste togreise, kobler Oslo og Bergen til Flåm og Sognefjorden. Reisande kan starta på eit biletskjønn reisa gjennom hjartet av Noreg, der dei får oppleva frodige landskap og brusande fossefall. Komforten til togreisa sikrar ein berekraftig, komfortabel og avslappande tur til Sognefjorden.

Buss samband: Utforsk i ditt eige tempo.

Sognefjorden har eit godt bussnettverk som gir reisande høve til å utforska regionen i sitt eige tempo med komfortable bussar gir ei hyggjeleg reise og tilgang til sjarmerande fjordbygder og skjulte perler langs vegen.

Øst-Vestekspressen

Som eit bindeledd mellom Austlandet og Vestlandet er Øst-Vestekspressen det opplagte valget for dei som ynskjer eit bærekraftig, komfortabelt og fleksibelt alternativ til privatbil. Bussturen over fjellet mellom Bergen og Lillehammer tar deg gjennom fleire kjente norske destinasjoner.

Bussen besøker kjente stadar som Voss, Nærøyfjorden, som står på UNESCOs verdsarvliste, og Kongevegen over Filefjell, som er kåra til ein av Europas vakraste vandreruter. Om vinteren køyrer bussen forbi fleire velkjente langrenn- og alpindestinasjoner. For alle som skal gå frå hytte-til-hytte i Jotunheimen, er Øst-Vestekspressen et glimrende transportalternativ.

Jotunheimen Travel Buss

Båt til Bergen: Fjordcruise frå Sognefjorden til Bergen

For ei verkeleg minneverdig oppleving, kan du å ta fjordcruise med Norled frå Sognefjorden til Bergen eller frå Bergen innover Sognefjorden. Sognefjorden omtalast som Kongen av Fjordane og det er mykje du kan sjå og oppleve på denne turen med trange sund, små fjordbygder og snødekte fjelltoppar. Og det tek omtrent 5 timar éin veg.

Med båt frå Bergen til Sognefjord

Daglege flyreiser: Koplar Sognefjorden til verda

Sognefjorden er lett tilgjengeleg via daglege flyreiser til Oslo og Bergen. Internasjonale reisande kan enkelt kopla til desse byane og gjera reisa til Sognefjorden problemfri. Tilgjengelegheita av direktefly sikrar at du kan nå denne perla frå praktisk talt kvar som helst i verda. På ei effektiv flytid tek det berre 2 timar frå store knutepunkt som Berlin, Paris, Amsterdam og London til Sogndal Lufthamn Haukåsen. På flyplassen er det hyppige bussavgangar til Sogndal. Du kan også leiga bil før framkomst.

 

Å leggja ut på ein biltur til Sognefjorden avslører ei verd av vakker natur​​

Med enkel tilgang frå alle hjørne av Noreg. I tillegg til dei praktiske transportalternativa som vart nemnde tidlegare, er regionen kryssa av naturskjønne fjellvegar, kvar og ein som tilbyr ei unik og imponerande reise. Her er dei vakre fjellovergangane som leder deg inn til Sognefjorden; Aurlandsfjellet, Tindevegen, Sognefjellet, Vikafjellet og Gaularfjellet.

 

Naturskjønne Fjellovergangar: Ei Minneverdig Reise

Nasjonal Turistveg

Nasjonal Turistveg Aurlandsfjellet​:

Aurlandsfjellet, også kalla snøvegen som binder Aurland og Lærdal i lag snor seg gjennom eit spektakulært landskap, og gir panoramautsikt over dei omkringliggjande fjella og fjordane. Open om sommaren gir denne vegen reisande ein spennande køyretur midt blant vide platå og djupe dalar. Frå Aurland sida ruver den verdskjente Stegastein.

Tindevegen:

Tindevegen inviterer eventyrarar til å klatra gjennom den vestlege delen av Jotunheimen nasjonalpark. Tindevegen byr på ei eineståande utsikt over snødekte toppar og isbrear, og skaper ein minneverdig og uforgløymeleg køyretur.

Nasjonal Turistveg Sognefjellet​:

Som den høgaste fjellovergangen i Nord-Europa kryssar Sognefjellsvegen gjennom den fantastiske Jotunheimen nasjonalpark. Open om sommaren gir vegen tilgang til steile tindar og ikoniske utsiktspunkt, noko som gjer det til eit must for bilturentusiastar.

Vikafjellet:

Vikafjellet tek reisande gjennom hjartet av Vik, og tilbyr ei reise preget av sjarmerande fjordbygder, frodig vegetasjon og opne platå. Denne vegen, tilgjengeleg heile året, gir ein herleg køyretur som viser det vakre Vestlandet. 

Nasjonal Turistveg Gaularfjellet:

Gaularfjellet introduserer reisande for dei fengslande landskapa i denne delen av Sogn, med frodige dalar, fossefall og sjarmerande fjordbygder. Open om sommaren og med eit stopp på Utsikten får du verkeleg kjenne på den vakre naturen.

 

Enkel tilgang med bil frå heile Noreg:

Sognefjordens vegnettverk sikrar enkel tilgang med bil frå alle hjørne av Noreg. Anten du kjem frå det travle bylivet i Oslo og Bergen eller andre deler av landet, gjer reisa til Sognefjorden til ein herleg biltur.

Konklusjon: For dei som søkjer det ultimate biltureventyret, lokkar Sognefjorden med opne armar. Med enkel tilgang med bil frå heile Noreg og den ekstra sjarmen til fjellovergangane som Aurlandsfjellet, Tindevegen, Sognefjellet, Vikafjellet og Gaularfjellet, blir reisa ein integrert del av destinasjonen. Utforsk skjønnheita i Noregs landskap, pust inn den friske fjellufta og skap varige minne på veg til Sognefjorden.

 

Praktisk plassering: Plassert mellom Oslo og Bergen nyt Sognefjorden ei strategisk plassering som forsterkar appellen sin. Reisande kan enkelt inkludera Flåmsbana, busstransport, båtruter, og flyavgangar frå Bergen og Oslo for ein perfekt tur til Noregs lengste fjord, Sognefjorden.

Reis grønt til Sognefjorden

Sogndal Bilutleige
Photo: Håvard Nesbø

Utleige

Omfattande utval av utleigemoglegheiter skreddarsydd for entusiastiske turistar

Glaciertour Fjærland
Photo: Håvard Nesbø

Rundreise

Enkel tilgang frå Oslo og Bergen til ein region med stor geografisk perfeksjon…

Turistinformasjon

Turistinformasjonar, eller Sognavertpunk som det blir kalla kring Sognefjorden. For å bli betre kjent med området må du gjerne reise innom turistinformasjonane for å få meir detaljert informasjon om kva du ynskjer å oppleve. Du finner både bemanna eller ubemanna kontor, og på eit ubemanna kontor ligger det brosjyrar og gjerne ein Touch Skjerm. 

Turistinformasjon

DMCs kring Sognefjorden

Ynskjer du hjelp med å få skreddarsydd vakre Sognefjord opplevingar? Sognefjorden tilbyr fleire lokale DMCs som står klare til å hjelpe deg. 

Destination Management Companies

Sykkel Sletterust, Austabotntind
Photo: Wonderlust

DMC

Ein DMC hjelper deg med å skreddarsy opplevingar og tenester basert på lokalkunnskap om Sognefjorden

Varsam ferdsel i naturen

Føl oss på Instagram