Velkomne til Balestrand

Den vakre kunstbygda

Plassert langs den fortryllende bredden av Sognefjorden, Norges lengste og djupaste fjord, finner du den pittoreske og vakre Fjordbygda Balestrand, kjent for sitt fantastiske fjordlandskap.

Balestrand er ei skjult perle i fjordene for mange. Urørt av cruiseskip, har den fått internasjonal anerkjennelse for sin fantastiske naturlige skjønnheit. Balestrand er den perfekte staden for å suge til seg områdets unike historie, ein rekke kulturelle attraksjonar, inkludert Kviknes Hotel, ein kjent historisk bygning frå 1877.

Med eige museum med historia om bakgrunnen og utviklinga av reiselivet i Norge får du på Norsk Reiselivsmuseum

Opplev Balestrand

Aktivitetar i Balestrand

Bli inspirert i Balestrand

Til og frå Balestrand

Du kjem deg til og frå Balestrand med bil, buss og båt. Med båt så har Norled daglege avgangar til og frå Bergen til Balestrand og vidare innover fjorden til Sogndal. Sjekk rutetider og priser på Norled sine sider.

Frå Balestrand sentrum til Dragsvik er det 10 kilometer og du kan ta ferja til Vangsnes der du køyrer vidare til Feios/Fresvik eller til Vik og over Vikafjellet til Voss. Sjekk ferjeruter her. På Dragsvik ferjekai går det også ei ferje over til Hella og Leikanger der du køyrer vidare til Sogndal. Sjekk ferjeruter her

Ynskjer du å utforske Sognefjorden på eiga hand kan du leige bil hjå Balholm Bilutleige.  

Balestrand Fjord Angling tilbyr Båt Taxi om du ynskjer å ta turen til Fjærland. Kontakt Balestrand Fjord Angling for meir informasjon.