Opplev attraksjonane kring Sognefjorden

 

Velkomen til fascinerande Sognefjorden, ein heilårs fristad for eventyrarar og naturentusiastar.

Regionen kring Sognefjorden ligg i hjartet av Fjord Noreg, og tilbyr eit mangfald av unike attraksjonar som blandar seg inn i det eineståande fjordlandskapet.

 

Verdas vakraste fjordar

Bratte fjell som kneisar opp mot skyene, krystallklart vatn som skiftar farge etter årstid. Naturens underverk som har skapt det heile. Nærøyfjorden med sin UNESCO-status, fjordutsikta frå Flatbreen i Fjærland. Veglause grender i bortgøymde fjordarmar. I Luster, den "grønaste fjorden" i verda, om sommaren. Sognefjorden er meir enn berre ein fjord, det er over tredve unike fjordarmar, kvar og ein med sin eigen identitet og si eiga historie. 

Nærøyfjorden, ein av dei mest berømte fjordane i verda, men berre for å nemne, Lusterfjorden, Fjærlandsfjorden, Arnafjorden og alle dei andre, er det ingen som står tilbake for å bli rangert mellom dei mest ikoniske og vakre av alle fjordane. Aurlandsfjorden, Norafjorden, Finnabotnen, Årdalsfjorden, Lærdalsfjorden og Amlabukti. Og mange fleire med.

 

Nærøyfjorden - Flåm

Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden trollbind med det unike landskapet sitt, omgitt av snødekte toppar og pittoreske bygder som Flåm, Undredal, Aurland og Gudvangen.

Reis inn og ut av Sognefjordregionen ombord på den ikoniske Flåmsbana, ei ingeniørbragd som snor seg gjennom eit dramatisk dalføre, ville fossar, frodige lier og snødekte toppar. Alt på ein gang. Gå gjennom Aurlandsdalen, vitne til fossefall, panoramautsikt som verkar å ha blitt  måla av naturen sjølv.

Fjordcruise, RIB-båtekspedisjonar, kajakk, ferge, SUP-padling og badstover på fjorden. Vandring på flotte stiar i fjellet, skog og majestetiske dalar. Besøk gardar, nokre hundrevis av år gamle. Stikk innom eit museum eller opplevingssenter, og et godt hjå særmerkte restaurantar eller på koselege gardshus. Besøk autentiske vikinglandsbyen Njardarheimr, bu på komfortinnkvartering, alle med episk utsikt over landskapet.  Og når du først er innom så besøk det verdskjende utsiktspunktet Stegastein høgt over Aurland.

Verdas vakraste togreise

Flåmsbana
Photo: Sverre Hjørnevik/Norway's best

Opplev Verdas vakraste togreise mellom Flåm og Myrdal

Stavkyrkjer

Sognefjorden er ein forvaltar av kulturarv, med dei verdskjende stavkyrkjene sine som står som vitnesbyrd om tusenårs gamal handverktradisjon. Stavkyrkjene er blant den viktigaste synlege delen av Noregs si historie der stavkyrkjene er blant verdas eldste trebygningar.  Det finst fem stavkyrkjer kring Sognefjorden: Borgund, Hopperstad, Undredal, Kaupanger og Urnes. 

Stavkyrkjer og Vikinglandsbyen

Borgund Stavkyrkje, Lærdal
Photo: Håvard Nesbø

Stavkirke

Plassert i det pittoreske landskapet i Sogn, arkitektoniske underverker - ligg stavkirkene.

Vikinglandsbyen Njardarheimr, Gudvangen
Photo: Sverre Hjørnevik/Norway's best

Vikinglandsbyen

Vikinglandsbyen Njardarheimr i Gudvangen: Kom tett på det autentiske livet som vikingane levde når dei ikkje var ute på tokt. 

Jostedalsbreen, Jostedal og Fjærland

Fastlandseuropa si største iskappe heiter Jostedalsbreen. Breen er så stor den har prega folk og levesettet på dei som bur rundt breen i alle år. Også i dag. Jostedalsbreen er ein populær attraksjon og blir berre meir og meir unik ettersom den er spådd og bli den siste isbreen på dette kontinentet grunna klimaendringane.

På vinteren kan ein no bli med på guida turar under blåisen, om sommaren opp på isen. Guida turar er ikkje berre ein fascinerande og unik tur, det er også ei vandring der ein lærer om innverknaden breen og klimaet har. Brelandskapet er garantert eit av dei mest unike du vil oppleve.  

Besøk aktivitetssenter i Fjærland og Jostedalen, gjerne før du blir med på tur inn til eller opp på breane, då har du mykje meir utbytte og forstår dette unike naturfenomenet mykje betre. 

Nasjonale Turistvegar langs Sognefjorden

Nasjonal Turistveg Aurlandsfjellet
Photo: Håvard Nesbø/Visit Sognefjord

Nasjonale turistvegar

Nasjonale Turistvegar går gjennom landskap med unik naturkvalitet, langs kyst og fjorder, fjell og fossar; Sognefjellet, Gaularfjellet og Aurlandsfjellet er turistvegane i Sogn.

På tur i Jotunheimen Nasjonalpark
Photo: Sverre Hjørnevik/fjordnorway.com

Nasjonalparker

Vi kjenner på gleda av å bestige små og store fjell, djupe dalar, oppleva stillheita og føle på uberørte. Dei tre nasjonalparkane Jotunheimen, Breheimen og Jostedalsbreen er det flottaste vi har av…

Fossefall

Om vinteren dekkjer dei kraftige snøfalla fjella Sognefjorden med enorme snømengder. Mange stadar opptil ti meter eller meir djupt. I løpet av våren og sommaren stig temperaturen og smeltar det meste av snøen vekk. Denne prosessen skapar nokre av dei vakraste fossefalla i verda. Det finst fleire hundre fossar rundt om i Sogn, mange utan navn. Men dei store og kjende har både navn og historie.  

Nokre av kjendisane folk reiser langvegs frå for å oppleve er mellom anna Vettisfossen, Feigefossen, Kjosfossen, Kvinnafossen, Kjelfossen og Kjosfossen.

Vil du sjå desse finn du også fleire flotte fossar i mellom alt. Den beste tida å besøkja desse dansande underverka er mellom mai og august. 

Majestetiske fossefall kring Sognefjorden

Feigefossen, Luster
Photo: Håvard Nesbø

Oppdag den fortryllende verda av fossefall i Sognefjord-regionen, eit rike der naturens storheit står i sentrum

Ekstraordinær utsikt

Fjordutsikta er utan sidestykke, og tilbyr utsikter som skiftar med årstidene. Anten landskapet er dekt av snø om vinteren eller pynta med grøne lier, blomstrar, sildrande bekkar om våren og sommar. Eller eit tusenfarga landskap ein vakker haustdag. Rundt Sognefjorden finn du noko av den flottaste fjordutsikta i verda. Nokre av dei flottaste og mest kjende utsiktspunkta er blant dei mest fotograferte i Noreg.

Mange utsiktspunkt er tilgjengelege med bil. Nokre få døme inneber Stegastein, Aurland, Vikafjell, Fjærland, Kaupanger, Lavik, Høyanger, Balestrand, Lærdal, Leikanger, Solvorn, Skjolden og Gudvangen – som alle viser den største fjordutsikta du kan førestilje deg.  

 

Alt som kjem med

Naturen gjev regionen eit mylder av attraksjonar verd å besøkja. Vandre gjennom frodige stiar, pust inn den skarpe fjellufta, og nyt symfonien av fossefall som spel gjennom dalane. Unn deg utandørsaktivitetar som fiske, ski og sykling, og dra nytte av det varierte terrenget Sognefjorden byr på.

Det er ein visuell fest, ei altoppslukande oppleving og eit varig minne. Eit vitnesbyrd om Sognefjordens status som "Kongen blant fjordane".

 

Sjå meir om fleire av dei flotte attraksjonane nedanfor: 

Historie frå Sognefjorden

Baldersteinen, Leikanger
Photo: Håvard Nesbø

Kunst

Sognefjorden byr på varierte kunstsamlinger, gallerier, arkitektur og…

Bakka Kyrkje, Nærøyfjorden
Photo: Håvard Nesbø

Kirke

Kyrkjene i Sogn står som varige monument over fortida, og fortel historie om…

Føl oss på Instagram